NOVI DETALJI: Teroristi iz Moskve jurili prema ukrajinskoj granici brzinom većom od 140 na sat (FOTO)

Novosti onlajn

26. 03. 2024. u 13:18

NAKON terorističkog napada koji su izvršili u Moskvi, militanti su se vozili prema Ukrajini brzinom većom od 140 km/h, pokazuju podaci sa saobraćajnih kamera.

НОВИ ДЕТАЉИ: Терористи из Москве јурили према украјинској граници брзином већом од 140 на сат (ФОТО)

Foto: Printskrin

Beli „reno“ snimila je saobraćajna kamera na auto-putu M-3 „Ukrajina“, oko 70 kilometara od Moskve, u blizini sela Baškino u Moskovskoj oblasti. Federalni auto-put M-3 vodi od Moskve preko Kaluge i Brjanska do državne granice sa Ukrajinom.

 


Brzina automobila terorista u 21.08 po moskovskom vremenu 22. marta iznosila je 141 km/h, dok ograničenje brzine za putničke automobile na ovom putu iznosi 90 km/h.

Napad na „Krokus siti hol“

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta ubijeno je 139 osoba. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.

Basmanski sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

BRUKA: Pogleđate kako su Đilasovi i Šolakovi mediji obeležili godišnjicu NATO agresije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!