AMERIČKI MEDIJI: Ruska vojska uspela je da prelomi situaciju u Ukrajini (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

23. 03. 2024. u 20:11

AKUTNA nestašica municije, posebno artiljerijskih granata, znatno je oslabila ukrajinske snage, usled čega je ruska vojska uspela da preokrene situaciju u Ukrajini u svoju korist.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Руска војска успела је да преломи ситуацију у Украјини (ВИДЕО)

Foto MO Rusije


Prema The National Interest, godišnja procena pretnje američke obaveštajne zajednice kaže da bi u potencijalnom ratu sa Rusijom, Sjedinjene Države i NATO morali da se suoče sa protivnikom koji može da se oporavi od onoga što bi inače predstavljalo katastrofalne neuspehe i pogrešne procene.

Godišnja procena pretnje američke obaveštajne zajednice kaže da je ozbiljan nedostatak municije, posebno artiljerijskih granata, značajno oslabio ukrajinske snage. Kako piše The National Interest, usled toga je ruska vojska uspela da preokrene situaciju u Ukrajini u svoju korist.

Razvoj sukoba pokazuje da ruske oružane snage mogu dugo da izdrže ozbiljne teškoće. Ovu sposobnost tolerisanja gubitaka i operativnih neuspeha obezbeđuje ruski politički sistem.

Štaviše, zapadne sankcije su imale ograničen uticaj na sposobnost ruske vojske da vodi trajnu vojnu kampanju velikih razmera. Kremlj je bio u mogućnosti da prepusti proizvodnju neke od vojne opreme koja mu je potrebna, kao što su sistemi bespilotnih aviona i artiljerijskih granata, saveznicima i partnerima.

Dakle, kaže se u dokumentu, u potencijalnom ratu sa Rusijom, Sjedinjene Države i NATO će morati da se suoče sa protivnikom koji može da se oporavi od onoga što bi inače predstavljalo katastrofalne neuspehe i pogrešne procene.

U dokumentu se navodi da Kina ostaje na čelu pretnji Sjedinjenim Državama. Dugoročno, Peking će osporiti američku nadmoć ne samo u indo-pacifičkom regionu, već i širom sveta. Ali kratkoročno gledano, Moskva nastavlja da direktno preti Sjedinjenim Državama i NATO-u u pokušaju da stekne uticaj u Evropi i drugde.


 

(russian.rt.com/inotv)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!