BAJDEN LOBIRA ZA POMOĆ ZELENSKOM: Zaneo se u govoru, pa Putina nazvao nasilnikom

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

16. 03. 2024. u 08:18

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden pozvao je Kongres SAD da hitno odobri dvopartijski zakon o nacionalnoj bezbednosti koji će omogućiti finansijsku pomoć Ukrajini i Gazi.

БАЈДЕН ЛОБИРА ЗА ПОМОЋ ЗЕЛЕНСКОМ: Занео се у говору, па Путина назвао насилником

Foto: AP Photo

- Pozivam naš Kongres da uradi svoj deo posla - rekao je Bajden na manifestaciji "Ručak prijatelja Irske" posvećenoj nacionalnom irskom prazniku Dan Svetog Patrika, čiji je domaćin bio predsedavajući Predstavničkog doma Majkl Džonson.

Bajden je zahvalio rukovodstvu Irske na pomoći Ukrajini i naglasio da je "odlučan da nastavi da daje svoj doprinos“.

- Uveren sam da je ogromna većina ... članova Kongresa spremna da uradi svoj deo posla, i ponovo pozivam svakog člana u ovoj sali da se suprotstavi (ruskom predsedniku) Vladimiru Putinu. On je nasilnik - rekao je Bajden, prenosi Glas Amerike.

On je pozvao predstavnike Kongresa da mu "odmah dostave” odobreni nacrt zakona o nacionalnoj bezbednosti, koji uključuje dodatno finansiranje Ukrajine, Izraela, Tajvana i humanitarnu pomoć za Gazu.

Predlog za više od 60 milijardi dolara dodatnog finansiranja za Ukrajinu prošao je Senat pre skoro mesec dana, ali je Džonson odbio da stavi predlog zakona na glasanje pred kongresmenima.

- Nacrt zakona predviđa finansiranje Ukrajine i Izraela i, možda ne manje važnu, humanitarnu pomoć za Gazu. To je neophodno i šalje jasan signal: Amerika se zalaže za slobodu i mi se ne klanjamo nikome u svetu - naglasio je Bajden.

U utorak je objavljen novi paket vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 300 miliona dolara.

Bela kuća je saopštila da će novi paket pomoći podržati Ukrajinu u pogledu naoružanja samo u kratkom periodu i naglasila potrebu za dodatnim finansiranjem koje bi odobrio Kongres.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!