UKRAJINCI POKUŠALI UPAD U RUSIJU IZ TRI PRAVCA: Detalji akcije kod Belgorodske oblasti

Novosti online

12. 03. 2024. u 11:25

NAKON granatiranja civilnih objekata, ukrajinski teroristi su uz podršku tenkova i oklopnih vozila pokušali da upadnu u Rusiju iz tri pravca, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

УКРАЈИНЦИ ПОКУШАЛИ УПАД У РУСИЈУ ИЗ ТРИ ПРАВЦА: Детаљи акције код Белгородске области

Foto: Profimedia

U saopštenju se ističe da su jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije, zajedno sa jedinicama granične službe Federalne službe bezbednosti, jutros sprečile pokušaj kijevskog režima da izvrši prodor na pograničnu teritoriju Ruske Federacije u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti.

Oko 3 sata po moskovskom vremenu, nakon intenzivnog granatiranja civilnih objekata, ukrajinske terorističke formacije su, uz podršku tenkova i borbenih oklopnih vozila, pokušale da upadnu na teritoriju Rusije istovremeno iz tri pravca kod naselja Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino u Belgorodskoj oblasti.

Svi napadi ukrajinskih snaga su odbijeni. Na protivnika su izvršeni napadi avijacije, raketnih snaga i artiljerije.

- Aktivnim dejstavima jedinica koje pokrivaju državnu granicu Zapadnog vojnog okruga i graničnih snaga, terorističke formacije kijevskog režima su, pretrpevši značajne gubitke, potisnute. Nije bilo povreda državne granice - ističe se u saopštenju Ministarstva.

U pograničnoj oblasti na ukrajinskoj strani granice kod Odnorobovke ubijeno je do 60 ukrajinskih terorista, u rejonu Nehotejevke uništena su tri tenka i oklopni transporter, a u oblasti Spodarjušina uništena su dva tenka.

Osim toga, od 8 do 8.25 odbijena su četiri napada ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa koje su pokušale da se probiju kod sela Tjotkino u Kurskoj oblasti. Pošto je pretrpeo značajne gubitke, neprijatelj je potisnut.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)