"TO JE PREŠLO SVAKI PRAG TOLERANCIJE": Erdogan zabrinut zbog situacije na Bliskom istoku

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

09. 03. 2024. u 13:21

TURSKI predsednik Redžep Tajip Ergodan ocenio je danas da su dešavanja u Pojasu Gaze, gde od 7. oktobra traje sukob Izraela i Hamasa, prešla svaki prag tolerancije.

ТО ЈЕ ПРЕШЛО СВАКИ ПРАГ ТОЛЕРАНЦИЈЕ: Ердоган забринут због ситуације на Блиском истоку

Foto: Tanjug/AP

Erdogan je, na sastanku generalne skupštine Istanbulske fondacije za širenje znanja, rekao da je Turska od početka izraelskih napada na Pojas Gaze do sada avionima i brodovima poslala oko 40.000 tona humanitarne pomoći Palestincima u toj enklavi, prenosi agencija Anadolija.

- Očekuje se da će još jedan brod turskog Crvenog polumeseca, koje nosi 3.000 tona pomoći, u nedelju stići do egipatske luke Al-Arish - naveo je Erdogan.

Najavivši dodatno povećanje pomoći palestinskom narodu tokom predstojećeg Ramazana, Evrogan je rekao da Turska i njen narod nedvosmisleno najviše brinu za palestinsko pitanje.

Dodao je da se Turska odlučno zalaže da se, kako je naveo, "masovne ubice kojima već sudi savest čovečanstva, procesuiraju i pred međunarodnim sudovima".

Erdogan je premijera Izraela Benjamina Netanijahua uporedio sa vođom nacističke Nemačke Adolfom Hitlerom, vođom italijanskih fašista Benitom Musolinijem i vođom nekadašnjeg SSSR-a Josifom Staljinom.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: LUKSUZ NA RUSKI NAČIN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije