RUSKE SNAGE ZAUSTAVLJENE KOD AVDEJEVKE: VSU - Rusi počeli pregrupisavanje, razgovor Umerova i Sirskog sa Ostinom (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 03. 2024. u 00:11 >> 02:48

UKRAJINSKA vojska saopštila je danas da su njene snage zaustavile rusko napredovanje ispred grada Avdejevke na istoku Ukrajine, ali da su ruske trupe započele pregrupisavanje u oblasti južnije.

РУСКЕ СНАГЕ ЗАУСТАВЉЕНЕ КОД АВДЕЈЕВКЕ: ВСУ - Руси почели прегруписавање, разговор Умерова и Сирског са Остином (ВИДЕО)

Foto MO Ukrajine

Portparol ukrajinske vojske Dmitro Lihovij, govoreći na nacionalnoj televiziji, rekao je da ruske snage delimično kontrolišu još dva sela, ali da je njihovo napredovanje zaustavljeno.

-Istovremeno, poručujemo da na ovom najžešćem sektoru direktnog ruskog napada uspevamo da stabilizujemo situaciju i da je napredovanje neprijatelja zaustavljeno, rekao je on, prenosi Rojters.

U izveštaju ruskog ministarstva odbrane o borbama navodi se da su moskovske snage "kao rezultat koordinisane akcije nastavile da zauzimaju povoljnije pozicije" u blizini Avdejevke.

Ruske snage su se fokusirale na obezbeđivanje kontrole nad istočnom Ukrajinom u dvogodišnjem ratu nakon što je njihov početni pokušaj napredovanja na Kijev propao.

Zauzimanje Avdejevke nakon višemesečnih borbi bilo je njihov najveći dobitak za devet meseci, dok je ukrajinska kontraofanziva slabo napredovala, navodi britanska agencija.

UMEROV I SIRSKI RAZGOVARALI SA OSTINOM O SITUACIJI NA FRONTU

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov saopštio je danas da je sa američkim kolegom Lojdom Ostinom razgovarao o situaciji na frontu u ratu protiv Rusije, kao i o snabdevanju oružjem.

-Informisali smo ministra odbrane Ostina o trenutnoj situaciji na frontu i razgovarali o promenama u najvažnijim sektorima. Zajedno radimo na obezbeđivanju potreba ukrajinskih oružanih snaga i povećanju sposobnosti vojske, napisao je Umerov na svom nalogu na platformi Telegram.

Prethodno je Ostin tokom saslušanja u Komitetu za oružane snage američkog Predstavničkog doma rekao da bi Rusija i NATO, ukoliko padne Ukrajina, mogli doći u direktan vojni sukob.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)