TEŽAK UDARAC ZA TRAMPA: Hejli ga "pomela" u Vašingtonu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

04. 03. 2024. u 07:33

KANDIDATKINjA za republikansku predsedničku nominaciju Niki Hejli pobedila je na stranačkim predizborima u Vašingtonu, zabeleživši svoju prvu pobedu u kampanji za predsedničke izbore ove godine.

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ТРАМПА: Хејли га помела у Вашингтону

FOTO: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik i favorit za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp pretrpeo je u nedelju prvi poraz na stranačkim predizborima, pošto je Hejli pobedila u Vašingtonu, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP

Hejli je u Vašingtonu osvojila glasove svih 19 delegata. Ona je rekla da će ostati u trci za republikansku nominaciju barem tokom predizbora u utorak u 16 američkih država.

Portparolka Hejli Olivija Perez-Kubas navela je da je Hejli postala prva žena koja je pobedila na predizborima republikanaca. Vašington je uporište demokrata, sa samo oko 23.000 registrovanih republikanaca u gradu, napominje američka agencija, podsećajući da je aktuelni američki predsednik demokrata Džozef Bajden pobedio u Distriktu Kolumbija na predsedničkim izborima 2020. godine sa 92 odsto osvojenih glasova.

Tramp do sada u aktuelnoj kampanji ima podršku 244 delegata, dok Hejli ima podršku 43 delegata, navodi AP. Kandidat treba da ima podršku 1.215 delegata da bi osvojio republikansku nominaciju.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!