VIKTORIJA NULAND PRIZNALA: Otkrila gde završava najveći deo sredstava za Ukrajinu

Novosti online

25. 02. 2024. u 19:41

Najveći deo sredstava koje Vašington izdvaja za podršku kijevskim vlastima ostaje u američkoj ekonomiji, istakao je američki državni podsekretar za politička pitanja Viktorija Nuland.

ВИКТОРИЈА НУЛАНД ПРИЗНАЛА: Открила где завршава највећи део средстава за Украјину

Foto EPA

Predstavnica američkog spoljnopolitičkog resora izrazila je uverenje da će posle pauze Predstavnički dom američkog Kongresa „odbraniti slobodu i demokratiju širom sveta”, odobravanjem dodatnih budžetskih sredstava za podršku Kijevu.

„Moramo da zapamtimo da se najveći deo sredstava odmah vraća, direktno u američku ekonomiju za proizvodnju oružja, između ostalog otvaraju se dobro plaćena radna mesta u oko 40 američkih država“, rekla je ona u intervjuu za Si-En-En.

Ranije, Senat SAD podržao je predlog zakona o dodeljivanju pomoći od 95 milijardi Ukrajini, Izraelu i Tajvanu bez mera za zaštitu američke granice. Od tih 95 milijardi dolara, 60 je namenjeno Kijevu. Trenutno se čeka da i Kongres usvoji taj zakon kako bi on stupio na snagu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!