LAVROV SA PREDSEDNIKOM BRAZILA O RATU U UKRAJINI: Savet bezbednosti UN da traži prekid vatre i stvaranje palestinske države

Novosti online

23. 02. 2024. u 13:28 >> 13:32

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sastao se u Braziliji sa predsednikom Brazila Luizom Injasiom Lulom da Silvom sa kojim je, između ostalog, razgovarao o ratu u Ukrajini.

ЛАВРОВ СА ПРЕДСЕДНИКОМ БРАЗИЛА О РАТУ У УКРАЈИНИ: Савет безбедности УН да тражи прекид ватре и стварање палестинске државе

Foto Tanjug/AP

"Razmenjena su mišljenja o situaciju u Ukrajini. Predsednik Lula da Silva potvrdio je stav Brazila u korist rešavanja sukoba na osnovu uzimanja u obzir legitimnih bezbednosnih zabrinutosti svih strana, naglašavajući beskorisnost jednostranih inicijativa i ultimatuma", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Dodaje se da su dvojica zvaničnika konstatovala "sličnost u stavovima" kada je reč o krizi na palestinskim teritorijama gde su ubijene desetine hiljada civila.

- Izraženo je zajedničko mišljenje o potrebi da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija zahteva hitan prekid vatre i uklanjanju prepreka za sprovođenje odluka UN o stvaranju palestinske države, ističe se u saopštenju.

Pored toga, Lula i Lavrov razgovarali su o saradnji na međunarodnoj sceni, "uzimajući u obzir poklapanje predsedavanja Rusije BRIKS-u i Brazila G20 ove godine". U Braziliji je juče održan samit ministara spoljnih poslova zemalja G20.

BONUS VIDEO: STIGAO LAVROV: Kolona automobila sa šefom ruske diplomatije ulazi u Beograd

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!