TRAMP ŠOKIRAO O NAVALJNOM: Nije trebalo to da radi

Novosti online

21. 02. 2024. u 07:13

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da smatra da je preminuli ruski opozicionar Aleksej Navaljni bio hrabar, ali da nije trebalo da se vrati u Rusiju.

ТРАМП ШОКИРАО О НАВАЉНОМ: Није требало то да ради

Foto: Tanjug/AP

- Navaljni je bio veoma hrabar. Mogao je da ostane van zemlje. Iskreno, verovatno bi bilo mnogo bolje da se držao podalje i pričao van zemlje umesto da se vrati, jer su ljudi mislili da bi to moglo da se desi i desilo se. I to je užasna stvar - rekao je Tramp tokom intervjua u gradskoj većnici u Južnoj Karolini.

Tramp je dodao da se situacija slična ruskoj događa i u SAD, te da se on suočava s krivičnim gonjenjima, iako je vodeći kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, prenosi Rojters.

Donald Tramp prethodno je rekao da ga je smrt Alekseja Navaljnog ''učinila svesnim'' šta se dešava u SAD, ali nije nikome direktno pripisao odgovornost za smrt ruskog opozicionara.

Foto: Tanjug/AP

Uprkos tome što su predsednik SAD Džozef Bajden i drugi bivši predsednici, kao i najviši članovi američkog Kongresa direktno okrivili ruskog predsednika Vladimira Putina za smrt Navaljnog u zatvoru na severu Rusije, Tramp to nije učinio.

Dok je bio predsednik, Tramp je, prema navodima Rojtersa, izrazio divljenje Putinu. Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzrok smrti.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, a u saopštenju ruskih zatvorskih vlasti navedeno je da je on bio "najžešći domaći protivnik" predsednika Rusije Vladimira Putina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI NA PITANJE NOVOSTI: Ogavna i odvratna laž Miroslava Aleksića, kako vas nije sramota?