UKRAJINSKI IZVORI: Jedinice VSU napuštaju položaje u Avdejevki - Iskanderi udarili po 2.000 pripadnika u Selidovu (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 02. 2024. u 17:37

UKRAJINSKI izvori počeli su da potvrđuju dolazak u Selidovo, prijavljivani su i udari u Kurahovu, ali bez detalja.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: Јединице ВСУ напуштају положаје у Авдејевки - Искандери ударили по 2.000 припадника у Селидову (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Kako je navedeno, neće biti zvanične potvrde o udaru Oružanih snaga Rusije na rezerve Oružanih snaga Ukrajine u Selidovu, već je poslata naredba da se ova tema zataška, jer će ovi gubici u velikoj meri narušiti sliku o predsedniku Zelenskom i generalu Sirskom.

Na ukrajinskim izvorima postoje informacije o Selidovu, ali su oskudne. Za sada je poznato da je napad definitivno i zaista bio na rezerve Oružanih snaga Ukrajine, prebačene na Avdejevku. Pojavile su se informacije da SBU traži „vodiče“, izlazi iz Selidova su blokirani. Takođe se napominje da dokle god vlasti vode računa o svom rejtingu, gubici ukrajinske vojske će se samo povećavati.

-Pojavile su se glasine da je leteo kroz pristigle rezerve ukrajinskih oružanih snaga, koje je okupio novi glavnokomandujući Sirski da ojača grupu Avdejevka. Oni pišu da je stigao zbog koncentracije pripadnika Oružanih snaga Ukrajine. Gubici ukrajinskih oružanih snaga su ogromni. Tema će biti zataškana, jer direktno utiče na imidž Sirskog i Zelenskog, prenosi TG-kanal „Legitimni”.

Foto Tanjug/AP

U međuvremenu se pojavljuju prvi detalji napadi. Izveštava se da su bila dva udara, oba puta kasetnom municijom. Prvi je pogodio koncentraciju vojnika ukrajinskih snaga oko 09:30 (11:30 po moskovskom vremenu) časova. Obuhvatio je veliki broj pripadnika ukrajinskih oružanih snaga okupljenih na jednom mestu. Drugi je izveden sat kasnije, opet kasetnom municijom, kada je dovedeno ljudstvo na mesto prvog udara da raščišćavaju ruševine itd. Kao što je napomenuto, kasetna bojeva glava rakete Iskander uključuje 54 fragmentacione bojeve glave koje detoniraju na visini od 10 metara iznad zemlje, otuda i ogromni gubici.

Za sada je poznato sledeće: Generalštab Oružanih snaga Ukrajine počeo je da dovlači jedinice sa više pravaca i prebacuje ih u Avdejevku, koncentracija ukrajinskih jedinica izvršena je u Selidovu, koji je oko 30 km udaljen od Avdejevke. Rusi su raketama Iskander spalili prostor gde su bile koncentrisane ove jedinice. Navodi se da je u trenutku napada tamo moglo biti od 1500 do 2000 pripadnika ukrajinskih oružanih snaga. Ruski obaveštajci su uradili odličan posao. Gubici Oružanih snaga Ukrajine nisu navedeni, ali se na desetine teško ranjenih i poginulih transportuju u Dnjepropetrovsk i Pokrovsk.

U međuvremenu, ukrajinski izvori, pozivajući se na izvor u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine, javljaju da su neke jedinice Oružanih snaga Ukrajine večeras počele dobrovoljno da napuštaju svoje položaje u Avdejevki kako bi izbegle opkoljavanje. Sirski je otišao u štab komande Tavrija da odatle usmerava odbranu.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis