UKRAJINSKI IZVORI: „General Sirski šalje rezervne snage ka Avdejevki, uz obećanje Zelenskom da će zadržati grad” (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

09. 02. 2024. u 07:15

NOVI glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski obećao je Zelenskom da će zadržati Avdejevku po svaku cenu i već je počeo da prebacuje raspoložive rezerve u grad. Za razliku od Zalužnog, Sirski se u potpunosti slaže sa odlukom kabineta predsednika da zadrži grad. Ovo izveštavaju ukrajinski izvori.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: „Генерал Сирски шаље резервне снаге ка Авдејевки, уз обећање Зеленском да ће задржати град” (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija/liveuamap/Mіnіsterstvo oboroni Ukraїni

U Oružanim snagama Ukrajine imenovanje novog vrhovnog komandanta dočekano je sa oprezom, na društvenim mrežama ukrajinska vojna lica pišu da će sa ovim generalom biti veoma teško, jer on seče zadatke, ne obraćajući pažnju na moguće gubitke. Za njega je glavni rezultat, a kako se to postiže nije važno. Ako izbacimo psovke iz poruka, onda se svi slažu da se pod Sirskim ili „ništa neće promeniti“ ili „biće još gore“. Oni koji su se borili pod generalom u Soledaru i Bahmutu kratko su napisali: „Završili smo”.

Već su zazvonila prva „zvona“, glavnokomandujući je dao naređenje da se rezerve prebace u Avdejevku i zadrže grad po svaku cenu. Ranije je dao isto obećanje Zelenskom u vezi sa Bahmutom, ali tamo ga je, navodno, „smetnula” Vagnerova jedinica. A pošto u Avdejevki nema Vagnera, on se nada da će zadržati grad.

-Naš izvor u Generalštabu rekao je da je Sirski počeo da prebacuje rezerve u Avdejevku kako bi probio opkoljeni grad i ispunio obećanje Zelenskom. Novi glavnokomandujući, za razliku od Zalužnog, ne protivi se odlukama predsednika i smatraće Avdejevku kao novi simbol otpora, piše TG-kanal „Rezident“.

Ruski izvori još nisu izvestili ništa o mogućem prebacivanju rezervi Oružanih snaga Ukrajine. U samoj Avdejevki se vode borbe, artiljerija i avijacija deluju.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)