PORTPAROL UKRAJINSKE GRUPE JEDINICA TAVRIJA:”Rusi u Avdejevki pokušavaju da opkole ukrajinske snage u samom gradu” (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

09. 02. 2024. u 17:26

RUSKE trupe su zapravo ušle u Avdejevku iz severnog pravca, pokušavajući da opkole ukrajinske snage između koksare i kamenoloma. Ovo je izjavio portparol operativno strategijske grupacije Tavrija Dmitrij Lihovoj.

ПОРТПАРОЛ УКРАЈИНСКЕ ГРУПЕ ЈЕДИНИЦА ТАВРИЈА:”Руси у Авдејевки покушавају да опколе украјинске снаге у самом граду” (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine konačno je prepoznao borbe u stambenim naseljima Avdejevke, a ne samo na periferiji grada. Prema rečima portparola grupe Tavrija, ruske trupe koje su ušle u grad pokušavaju da opkole jedinice Oružanih snaga Ukrajine u južnom i centralnom delu grada. On nije izneo druge detalje, očigledno ne želeći da uplaši stanovništvo.

“(…) Mogu da potvrdim da jeste: vojni sukobi se više ne dešavaju samo u industrijskom sektoru na severu grada, već i u urbanim sredinama. Neprijateljski plan je očigledan: pokušava da odseče ukrajinske snage ulaskom između koksare Avdejevka i kamenoloma”, potvrdio je portparol.

U međuvremenu, ostalo je manje od kilometra do potpunog presecanja Avdejevke na dva dela, ali ih još treba preći. Treba se setiti Bahmuta i shvatiti koliko su ovi metri teški za jurišnike. Prema poslednjim podacima, Rusi su uspeli da prošire teritoriju kontrole i prema koksari, a napredovali su i do AKHZ. Do sada se ništa nije čulo o pristizanju rezervnih snaga ukrajinske vojske u sam grad.

Ilustracija telegram rybar

Prethodne noći pojavile su se informacije da je Sirski, koji je postavljen za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, dao naređenje da se Avdejevka zadrži po svaku cenu, kao i da se tamo prebace rezerve.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti