ERDOGAN KIPTI OD SREĆE: Zadovoljan što su SAD pristale da prodaju veliku stvar Turskoj

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 02. 2024. u 19:11

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je danas zadovoljstvo što je američki Kongres dao zeleno svetlo za prodaju borbenih aviona F-16 Ankari, nakon što je Turska ratifikovala prijem Švedske u NATO.

ЕРДОГАН КИПТИ ОД СРЕЋЕ: Задовољан што су САД пристале да продају велику ствар Турској

Foto: Profimedia/Emmanuel DUNAND

- Zadovoljni smo što je naš zahtev u vezi sa F-16 završio pozitivnom odlukom SAD. Nakon ukidanja ograničenja, turska odbrambena industrija će se intenzivnije razvijati - rekao je Erdogan za tv kanal TRT Haber, nakon sednice vlade u Ankari.

Vest o tome da je Kongres SAD odobrio prodaju 40 novih i 79 unapređenih aviona F-16 Turskoj saopštio je prošle nedelje američki ambasador u Ankari Džefri Flejk.

Američka vlada je krajem januara odobrila prodaju 40 novih borbenih aviona F-16 Turskoj u vrednosti od 23 milijarde dolara, samo nekoliko sati nakon što je Turska svoj tzv. instrument o ratifikaciji za pristupanje Švedske NATO-u deponovala Vašingtonu, gde se nalazi arhiva dokumenata Alijanse i nakon što je nekoliko ključnih članova Kongresa povuklo svoje primedbe.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu