DA LI JE BAJDEN SPOSOBAN ZA DRUGI MANDAT U BELOJ KUĆI? Netanjahu - Nisam primetio da ima problem sa pamćenjem

Tanjug

11. 02. 2024. u 16:29

PREMIJER Izraela Benjamin Netanjahu rekao je danas da je američki predsednik Džozef Bajden uvek "bistar i fokusiran" kada razgovaraju.

ДА ЛИ ЈЕ БАЈДЕН СПОСОБАН ЗА ДРУГИ МАНДАТ У БЕЛОЈ КУЋИ? Нетанјаху - Нисам приметио да има проблем са памћењем

Foto: Profimedia

Upitan o izveštaju američke vlade u kojem se navodi da Bajden pati od gubitka pamćenja, Netanjahu je za američki Ej-Bi-Si rekao da je imao nekoliko desetina dugačkih telefonskih razgovora sa Bajdenom i da je američki predsednik uvek bio "vrlo jasan i fokusiran".

- Uspeli smo da se dogovorimo o ratnim ciljevima i brojim pitanjima. Ponekad, imamo nesuglasice, ali one nisu proizvod nedostatka razumevanja sa moje ili njegove strane. Dakle, ne, nisam video da ima probleme sa pamćenjem, rekao je Netanjahu, preneo je Tajms of Izrael.

Istovremeno, bivša prva dama Hilari Klinton navodi da veruje da je pitanje Bajdenovih godina (81) "legitimno" pitanje u kampanji uoči izbora u novembru, pošto je vrhovni komandant američke vojske pod kritikama, mahom republikanaca, zbog izveštaja specijalnog tužioca u kojem se navodi da ima probleme sa pamćenjem, piše Njujork post.

- Razgovaram stalno sa ljudima iz Bele kuće, i, znate, oni su svesni da je to tema za razgovor, ali kao što ja volim da kažem: 'slušajte, to je legitimno pitanje'. Legitimno je pitanje godina i za Donalda Trampa, koji je mlađi samo tri godine od njega, zar ne? Tako da jeste pravo pitanje, rekla je Hilari za Em-Es-En-Bi-Si.

Nedavna anketa En-Bi-Si njuza pokazala je da je 76 odsto ispitanih zabrinuto da Bajden nije mentalno sposoban za drugi mandat u Beloj kući.

U izveštaju specijalnog tužioca Roberta Hura od četvrtka ocenjeno je da Bajden ima problem sa pamćenjem i da zbog toga ne treba da bude krivično gonjen zbog pogrešnog čuvanja poverljivih dokumenata, dodaje njujorški list.

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN: Koje države odlučuju pobednika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)