UKRAJINSKI IZVORI: ”Vojska se povlači iz Avdejevke”, Zalužnom “leti glava” (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 02. 2024. u 19:07

NEKOLIKO ukrajinskih izvora danas je širilo informacije o povlačenju ukrajinskih oružanih snaga iz sektora dača na severoistoku Avdejevke.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: ”Војска се повлачи из Авдејевке”, Залужном “лети глава” (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Osim toga, navodi se da su Oružane snage Rusije počele da zaobilaze koksaru sa jugoistoka kako bi stigle do jedinog puta kojim se snabdeva garnizon ukrajinske vojske u predgrađu Donjecka.

Uprkos činjenici da još nema zvanične potvrde ove informacije i da ne vredi uzimati informacije zdravo za gotovo, očigledno je da će ukrajinska snage u Avdijevki narednih dana biti suočene sa teškim izborom: povlačenje ili prihvatanje teške borbe u potpunom okruženju.

Kritičnu situaciju ukrajinske vojske u Avdejevki sada prepoznaju čak i mediji u Ukrajini. Upravo su oni izvestili o probijanju ukrajinske odbrane u različitim delovima grada u protekla dva dana. Uprkos tome, ukrajinski generali ne razmatraju povlačenje snaga iz Avdejevke, kao sredstvo za očuvanje života vojnika.

S tim u vezi, neki stručnjaci iznose mišljenje da je ukrajinski garnizon u Avdejevci osuđen na propast, a za njegovu smrt će se okriviti glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni. Upravo poraz u gradu Zelenski, prema nekim izvorima, namerava da iskoristi kao izgovor za smenu glavnokomandujućeg, sa kojim je dugo bio u zategnutim odnosima.

Inače, Zalužni je pre nekoliko meseci predložio povlačenje trupa iz Avdejevke, čime bi očuvao njihovu borbenu efikasnost. Međutim, ovaj predlog je odbijen u Kijevu. Sada, kada je katastrofa ukrajinske vojske na periferiji Donjecka postala očigledna, ukrajinska prestonica je počela da traži krajnje utočište. I izgleda da su ga našli. U svakom slučaju, mediji u Ukrajini tvrde da će Valerij Zalužni narednih dana biti smenjen. Važno je napomenuti da se u ovom kontekstu ne pominje sudbina Avdejevskog garnizona Oružanih snaga Ukrajine. Međutim, mnogi izvori u Kijevu navode podatke, da se ukrajinska vojska počela povlačiti iz Avdejevke. Te informacije, treba uzeti s rezervom.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom