ŠOK PORUKA IZ BRITANIJE ZA ZELENSKOG: Dani su mu odbrojani

Novosti online

03. 02. 2024. u 22:14

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski ne može da pronađe generala za mesto vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine koji bi mogao da zameni Valerija Zalužnog, sugerisao je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris u svom blogu na Jutjubu .

ШОК ПОРУКА ИЗ БРИТАНИЈЕ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Дани су му одбројани

Foto: Profimedia

- Iznenađujuće je da ne može da pronađe generala spremnog da zauzme mesto Zalužnog. To ukazuje na potpuno odbacivanje vođstva Zelenskog od strane vojske - primetio je on, prenosi RIA Novosti.

Prema ekspertu, sada je ključna stvar u tome što još nije došlo do kadrovske rekonstrukcije, jer šef kijevskog režima nije uspeo da postigne ostavku Zalužnog. Merkuris je dodao da trenutna situacija ukazuje na raskol unutar Ukrajine.

- Ako Zelenski ne može da otpusti Zalužnog u ovoj očajnički nestabilnoj situaciji, onda su mu dani predsednika odbrojani - zaključio je on.

Prema pisanju britanskog lista Fajnenšel tajms, Zelenski se 29. januara sastao sa Zalužnim i pozvao ga da dobrovoljno podnese ostavku i preuzme mesto savetnika. Magazin Ekonomist je pak tvrdio da je generalu ponuđeno mesto sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu , ali je on to odbio.

Takođe je objavljeno da je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov nominovan za mesto glavnokomandujućeg , ali je i on u poslednjem trenutku odbio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori