ZELENSKI DOBIO PARE PA HVALI EU: Odluka Unije za finansijsku pomoć Kijevu jasan signal Rusiji i SAD

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 02. 2024. u 00:00

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski ocenio je danas da je odluka Evropske unije da uspostavi fond za pomoć Ukrajini u vrednosti od 50 milijardi evra do 2027. godine "jasan signal" i za Rusiju i za SAD.

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО ПАРЕ ПА ХВАЛИ ЕУ: Одлука Уније за финансијску помоћ Кијеву јасан сигнал Русији и САД

Foto: Profimedia

-To je jasan signal Moskvi da Evropa ostaje snažna i da je ne mogu slomiti nikakvi destruktivni talasi koje je osmislio Kremlj. Istovremeno, to je jasan signal preko Atlantika, signal da Evropa preuzima svoje odgovornosti. Bezbednosne i jake odgovornosti. Čekamo odluku Amerike, poručio je Zelenski, a prenosi Rojters.

Zelenski je ranije danas poručio da će kontinuirana finansijska podrška Evropske unije ojačati ekonomsku i finansijsku stabilnost te zemlje.

Svih 27 lidera postiglo je dogovor oko dodatnog paketa podrške Ukrajini od 50 milijardi evra, u okviru budžeta EU, saopštio je ranije danas predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, čime su lideri EU uspeli da prevaziđu protivljenje Mađarske davanju finansijske pomoći Ukrajini.

Mađarski premijer Viktor Orban ranije je rekao da je Mađarska spremna da učestvuje u odluci EU o pružanju pomoći Ukrajini, ali uz garancije da će se svake godine odlučivati da li da se izdvaja novac za novu pomoć ili ne.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)