MASK VIŠE NIJE NAJBOGATIJI: Bernar Arno pretekao vlasnika Tesle na Forbsovoj listi najbogatijih

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 01. 2024. u 20:52

FRANCUZ Bernar Arno, predsednik i izvršni direktor globalne kompanije za luksuznu robu LBMX (Louis Vuitton Moet Hennessi) najbogatija je osoba na svetu, nakon što je preuzeo prvo mesto od američkog preduzetnika Ilona Maska, navodi se na sajtu magazina Forbs.

МАСК ВИШЕ НИЈЕ НАЈБОГАТИЈИ: Бернар Арно претекао власника Тесле на Форбсовој листи најбогатијих

Foto Tanjug/AP

Prema Forbsu, bogatstvo Arnoa poraslo je za 23,6 milijardi američkih dolara i trenutno se procenjuje na 207,8 milijardi dolara.

Ilon Mask je pao na drugo mesto sa svojim kompanijama Tesla i Space X koje su mu pomogle da ostvari neto vrednost od 204,5 milijardi dolara.

Vest dolazi u trenutku kada je Maskova kompanija Tesla u četvrtak pala na berzi za 13 odsto, zbog čega je američki biznismen izgubio više od 18 milijardi dolara neto vrednosti.

U međuvremenu, akcije LBMX su danas porasle za preko 13 odnost nakon vesti o snažnoj prodaji.

Tržišna kapitalizacija LBMX dostigla je 388,8 milijardi dolara, u poređenju sa Teslinom tržišnom kapitalizacijom od 586,14 milijardi dolara.

Arno ima petoro dece i svi rade u LBMX. Nedavno je imenovao dvojicu svojih sinova u odbor LBMX zajedno sa još dvoje dece koja su već bila u odboru u pokušaju da obezbedi dugoročnu kontrolu porodice, navodi Forbs.

Prema Forbsovoj listi, na trećem mestu je osnivač američke korporacije Amazon Džef Bezos sa 181,7 milijardi dolara, a slede jedan od tvoraca Orakl korporacije Lari Elison 142,5 milijardi i šef američke korporacije Meta Mark Zakerberg sa 139,8 milijardi.

Na listi deset najbogatijih ljudi na planeti nalaze se i suosnivač Gugla Lari Pejdž, čije bogatstvo iznosi 126,9 milijardi dolara, osnivač i izvršni direktor kompanije Berkšajr hatavej (Berkshire Hathaway) Voren Bafet sa 126,6 milijardi i osnivač Majkrosofta Bil Gejts sa 122,8 milijardi.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!