UKRAJINI JE HITNO POTREBNA MUNICIJA: Jermak - Nema kompromisa sa Moskvom, svako odlaganje košta nas života vojnika

Tanjug

23. 01. 2024. u 00:42

UKRAJINI je hitno potrebna pomoć saveznika i partnera, jer svako kašnjenje u zadovoljavanju potreba ukrajinske vojske tokom rata sa Rusijom košta ljudskih života, izjavio je šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak.

УКРАЈИНИ ЈЕ ХИТНО ПОТРЕБНА МУНИЦИЈА: Јермак - Нема компромиса са Москвом, свако одлагање кошта нас живота војника

Foto Tanjug/AP

- Naši vojnici, naši heroji čuvaju teritoriju, ali je to izuzetno teško s obzirom na nedostatak artiljerijske municije - rekao je on, saopštila je pres-služba predsednika.

Jermak je naglasio da je tokom invazije u punom obimu Ukrajina uspela da oslobodi više od 50 odsto svoje okupirane teritorije.

- Ali, naravno, bez granata, kao i bez niza drugih stvari važnih za borbu, našim vojnicima je danas izuzetno teško. Dakle, bez sumnje, još jednom ću naglasiti: hitna podrška je izuzetno važna za nas, jer su u ratu cena vremena izgubljeni ljudski životi - istakao je savetnik Zelenskog.

On je poručio da Ukrajina nije spremna da ustupi svoje teritorije.

- Nismo spremni ni na kakve kompromise i ustupke po pitanju naše nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i naše slobode - rekao je Jermak.

Dodao je da i pored toga što se u svetu trenutno vode razni sukobi i ratovi, Ukrajina ostaje prioritetna tema, jer je to, kako je naveo, najveći rat u Evropi od Drugog svetskog rata.

Zbog toga se, zaključio je Jermak, sve više zemalja pridružuje procesu pronalaženja mirnog rešenja zasnovanog na ukrajinskoj formuli mira.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)