BELORUSIJA SAMA PROIZVODI RAKETE DOMETA 300 KM: Lukašenko – Počeli smo saradnju sa Kinom, ali sada ih sami pravimo

Tanjug

19. 01. 2024. u 18:45

BELORUSIJA je razvila svoju proizvodnju raketa, tako da sada sve potrebno oružje proizvodi sama, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

БЕЛОРУСИЈА САМА ПРОИЗВОДИ РАКЕТЕ ДОМЕТА 300 КМ: Лукашенко – Почели смо сарадњу са Кином, али сада их сами правимо

Foto printskrin youtube Journal Military

-Znate da smo proizvodnju beloruske rakete započeli u Kini, ali sada to sve radimo sami. I lansere i jedinice za punjenje. Sami proizvodimo rakete, što je najteža stvar, rekao je Lukašenko, a prenosi agencija RIA.

On je istakao da čak i Kina naručuje oružje od Belorusije.

Lukašenko je rekao da Belorusija ima perspektivne tehnologije kada je reč o elektronici, matematici, laserskoj optici i svemirskim programima.

Prošlog septembra Lukašenko je rekao da beloruska vojna industrija nastavlja da radi na stvaranju sopstvenih projektila i da će uskoro napraviti "ozbiljnu raketu" i podsetio da su počeli da razvijaju proizvodnju raketa sa Kinom.

Republički državni komitet za vojnu industriju je pre toga saopštio da nastavlja radove na raketi dometa 70 kilometara za protivvazdušni raketni sistem "Buk", kao i na raketi dometa 300 kilometara Polonez.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!