ALENU DELONU ODBROJANI DANI? Tužna sudbina jednog od najvećih svetskih glumaca

NE zna se da li je svađa među decom čuvenog francuskog glumca Alena Delona (88) uzrokovana raspodelom nasledstva, ali jedno je sigurno: ikona filma proživljava teške dane, a tužnu sudbinu podgreva svakodnevno iznošenje intime preko društvenih mreža i televizijskih ekrana, što Delonu samo dodatno pogoršava stanje.

АЛЕНУ ДЕЛОНУ ОДБРОЈАНИ ДАНИ? Тужна судбина једног од највећих светских глумаца

Alen sa sinom Antonijem, Foto AP

- Četiri meseca ne uzima trerapiju. Život mu je ugrožen. Ne ustručavam se da kažem da je u smrtnoj opasnosti. Oni koji su samoincijativno odlučili da mu prekinu tretman krajem avgusta, osudili su Alena – istakla je Iromi Rolen, žena koja je donedavno bila uz glumca i pratila ga poslednjih godina života, odlučivši da prekine tišinu i iznese pravo stanje stvari jer je veoma zabrinuta za glumčevo stanje.

Terapija, koju su mu odredili švajcarski lekari, prekinuta je u saglasnosti s francuskim doktorima, naglašava  najmlađi glumčev sin Alen Fabijan (29). Tu verziju negiraju njegova sestra, Delovona kćerka Anuška (33), kao i jedan od advokata glumca, koji je podneo tužbu zbog dovođenja Delonovog života u opasnost. Ne zna se da li je Alen Delon dao svoju saglasnost da se više ne leči, i da li je, uopšte, u stanju da to uradi.

Nedavno je u javnost dospeo snimak koji je Alen Fabijan tajno snimio za vreme večere kojoj su još prisustvovali njegov otac i sestra, sakrivši mikrofon u salvetu. Kada je na trenutak izašao, Anuška je poručivala ocu da "pokušavaju da ga naprave debilom", ali je to govorila kao da da obraća nekome ko ne čuje dobro i ima teškoća da razume šta mu se govori. Na snimku se čuje samo njen glas, bez Delonovog odgovora.

Tužna i nedostojna saga koja puni medijski prostor traje već neko vreme, a deca nastavljaju da se žestoko svađaju u javnosti. Cela Francuska može ovih dana da čuje tajne snimke, čita telefonske poruke, sluša ogovoranja i optužbe.

- Podneo sam tužbu protiv svoje sestre, zbog iskorišćavanja slabosti našeg oca i zbog mnogih drugih stvari. Strašno je ovo što se događa – poručio je Alen Fabijan.

Prenosi i stanje u kome se nalazi njegov otac.

- Žao mi je što to moram da kažem, ali on je u jadnom stanju. Sram je bilo – uputio je oštre reči preko TV ekrana Anuškin najmlađi brat.

Najpre je najstariji brat Antoni (59) prijavio sestru jer smatra da je od ostalih članova porodice tokom nekoliko godina prikrila više medicinskih nalaza koji pokazuju urušavanje psihološkog i fizičkog stanja Alena Delona. Sve je prvih dana januara potanko izneo u intervjuu za "Pari Mač". Posle toga, kontratužbu je podnela Anuška, zbog klevete, istakavši da je užasno osećanje tužiti rođenog brata, ali da je na to bila primorana. Rekla je da posle intervjua danima nije mogla da spava i da je poželela da se ubije. Svi izjavljuju da se stide što se najveća porodična intima iznosi pred javnošću, ali nastavljaju sa javnom svađom.

Tužbu protiv najstarijeg sina preko advokata najavio je i Alen Delon uz poruku da je šokiran njegovim stavom.  Oba brata su, takođe, ranije tužila Ironi Rolen, smatrajući da je ona kriva za njegovo stanje. Regovao je juče i advokat Iromi Rolen koji je zatražio hitnu sudsku istragu zbog "pokušaja ubistva" glumca.

Braća i sestra se ne slažu ni oko toga gde treba a boravi njihov otac. Antoni i Alen Fabijan traže da bude u Francuskoj, a sestra u Švajcarskoj, gde i ona živi.

Posle svega, reagovali su i advokati Alena Delona, koji su zatražili da bard francuskog glumišta u ovim teškim trenucima bude stavljen pod susdsku zaštitu.

RASPODELA NASLEDSTVA

Situaciju u javnosti prati priča oko nasledstva, koje se procenjuje na nekoliko miliona evra, iako je Alen Delon još živ. Prema francuskim zakonima, tri četvrtine moraju da se podele deci, pa će svako od njih troje dobiti po četvrtinu. Preostalu četvrtinu, kojom slobodno raspolaže, Alen Delon je odlučio da ostavi kćerki, koja će tako dobiti 50 odsto, a dva brata po 25. Za neke je taj razlog dovoljan da ih optuže da se zbog toga krve, svađaju i međusobno optužuju naočigled cele Francuske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)