REPUBLIKANCI, PLATIĆETE: Bajden uputio oštru pretnju

Novosti online

14. 01. 2024. u 15:12

ČLANOVI američke Republikanske partije platiće visoku cenu ukoliko ne odobre finansijsku pomoć Ukrajini, izjavio je predsednik SAD Džozef Bajden, a objavila Bela kuća.

РЕПУБЛИКАНЦИ, ПЛАТИЋЕТЕ: Бајден упутио оштру претњу

Foto AP

- Ako moje kolege republikanci ne finansiraju Ukrajinu, moraće mnogo da plate - rekao je odgovarajući na pitanje novinara o narednim koracima na temu pomoći Kijevu u borbi protiv Rusije.

Prethodno je koordinator za strateške komunikacije Bele kuće Džon Kirbi saopštio da je Vašington odobrio poslednji paket pomoći Ukrajini za koji je imao sredstava, ali i napomenuo da je veoma važno da Kongres nastavi da odobrava finansiranje Kijeva.

Vojna i finansijska pomoć koju je Ukrajina redovno dobijala od svojih zapadnih saveznika naglo je smanjena od neuspeha njene letnje kontraofanzive, pri čemu je paket od 60 milijardi dolara "blokiran" zbog političkih podela u SAD, a na čekanju je i iznos od 50 miliona evra koji još nije odobren u Evropskoj uniji.

U međuvremenu je predsedavajući Predstavničkom domu, republikanac Majk Džonson najavio da će se usprotiviti svakom sporazumu o pomoći Ukrajini koji ne uključuje odredbe o pooštravanju kontrole na južnoj granici SAD.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)