BELA KUĆA: SAD ne žele rat sa Jemenom, ali neće oklevati da preduzmu akcije

Tanjug

12. 01. 2024. u 20:11

SAD ne žele rat sa Jemenom, ali neće oklevati da preduzmu dodatne akcije kao odgovor na napade Huta u Crvenom moru, saopštila je danas Bela kuća.

БЕЛА КУЋА: САД не желе рат са Јеменом, али неће оклевати да предузму акције

Foto AP

-Nismo zainteresovani za rat sa Jemenom. Nismo zainteresovani za sukob bilo koje vrste ovde rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi novinarima, a prenosi Rojters.

On je dodao da sve što je predsednik SAD Džozef Bajden radio bio je pokušaj da spreči bilo kakvu eskalaciju sukoba, uključujući napade tokom noći.

SAD i Velika Britanija izvele su preko noći desetine vazdušnih napada na položaje Huta u Jemenu, u kojima je stradalo najmanje pet boraca jemenske militantne grupe.

Huti, koji imaju podršku Irana, prethodnih nedelja su napadali brodove na važnim plovnim putevima i ispalili bespilotne letelice i projektile prema samom Izraelu.

Član politbiroa Huta Mohamed Ali el Buhaiti izjavio je danas da će jemenska militantna grupa napasti brodove koji su povezani sa Sjedinjenim Američkim Državama i Velikom Britanijom.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije