NEĆEMO IM PRUŽITI TU ŠANSU Lukašenko: Oni bi da nas bace na kolena

Novosti online

09. 01. 2024. u 18:04

BELORUSKE vlasti su poslednjih godina posebnu pažnju posvetile očuvanju sećanja na događaje koji su se desili tokom Velikog otadžbinskog rata na našoj teritoriji, a mir je najvažnija vrednost za beloruski narod, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, prenose "RIA Novosti".

НЕЋЕМО ИМ ПРУЖИТИ ТУ ШАНСУ Лукашенко: Они би да нас баце на колена

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Sasvim je očigledno: mir je najvažnija vrednost. Za bilo koji narod, posebno beloruski, upravo zato što znamo njegovu vrednost - kazao je Lukašenko na ceremoniji dodele nagrada kulturnim i sportskim ličnostima. 

On je naglasio da ratova neće biti ako zemlja ima stabilnu ekonomiju i ako svako u svom mestu radi "ono što je dužan".

- Mi ćemo, kao i do sada, težiti savršenstvu i pristojnom nivou našeg kulturnog, duhovnog i društveno-političkog života. Danas svi, ne samo Belorusi, pričaju samo jedno: samo da nije bilo rata. Ako postoji rat, onda ne može biti govora ni o kakvoj kulturi, proizvodnji, kvalitetu - ocenio je beloruski predsednik.

Lukašenko je naveo da neprijatelji Belorusije, traže pravi trenutak da ih bace na kolena, ali da im ne treba pružiti takvu šansu.

Lider Belorusije je govorio i o značaju očuvanja istorijskog sećanja, uključujući i sećanje na Veliki otadžbinski rat, poručivši da je sećanje "garancija mira u budućnosti". 

BONUS VIDEO: LUKAŠENKO NAKON SASTANKA SA SIJEM - Želimo da Kina postane moćna sila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!