PRAZNIKE DOČEKUJU U STRAHU OD JAKOG NEVREMENA: Oluja Pija sa udarima vetra od 130 kilometara na čas preti ovom delu Evrope

Tanjug

21. 12. 2023. u 07:54

PLANOVI za božićna putovanja mogli bi da budu poremećeni dok u Veliku Britaniju stiže oluja Pija sa udarima vetra od 130 kilometara na sat.

ПРАЗНИКЕ ДОЧЕКУЈУ У СТРАХУ ОД ЈАКОГ НЕВРЕМЕНА: Олуја Пија са ударима ветра од 130 километара на час прети овом делу Европе

Foto: Tanjug/AP

Met ofis je za danas izdao upozorenje na jake vetrove za severnu polovinu zemlje, zbog čega bi moglo da dođe do haosa na putovanjima uoči Božića.

Žuto upozorenje o vetru, koje je prvi put izdato u ponedeljak, izmenjeno je, pri čemu je vreme završetka pomereno tri sata unapred na 21 sat, a nivo upozorenja je ažuriran.

Foto: Tanjug/AP

Vetrovi jačine između 110 i 130 kilometara na čas predviđaju se za severnu Škotsku.

U drugim delovima Škotske, kao i u Severnoj Irskoj, Severnom Velsu i Engleskoj severno od Birmingema, kao i u gornjoj polovini istočne Anglije, vetrovi bi mogli da dostignu brzinu 70-90 kilometara na čas.

Foto: Tanjug/AP

Planovi putovanja će verovatno biti pogođeni u oblastima obuhvaćenim upozorenjem, saopštio je Met, uz moguće nestanke struje.

Železnički operater je "snažno" pozvao svoje klijente da ne putuju u Edinburg i iz Edinburga pre sredine popodneva, jer se očekuje da će oluja Pija izazvati značajne poremećaje.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: EVAKUACIJA ZBOG RUDNIKA: Stanovnici Maseja u Brazilu u opasnosti od urušavanja rudnika soli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave