PUTIN JE POBEDNIK GODINE: Veliko priznanje iz SAD - Ukrajinska kontraofanziva je stala, ruska ekonomija se izborila sa sankcijama...

Novosti online

19. 12. 2023. u 21:32

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin je geopolitički pobednik godine, objavio je američki list „Vol strit džurnal“.

ПУТИН ЈЕ ПОБЕДНИК ГОДИНЕ: Велико признање из САД - Украјинска контраофанзива је стала, руска економија се изборила са санкцијама...

Foto: EPA

- Pobednici godine su Putin, Mask i američka ekonomija, zajedno sa Tejlor Svift i Vrhovnim sudom… Ne raduje me što Vladimira Putina proglašavam pobednikom godine, ali njegov položaj deluje nemerljivo jači nego pre godinu dana - piše komentator lista Džerard Bejker.

On je naveo nekoliko primera kojima je potkrepio svoje tvrdnje: ukrajinska kontraofanziva o kojoj se toliko pričalo je stala, ruska ekonomija se izborila sa zapadnim sankcijama, rešenost evropskih lidera u vezi sa sukobom u Ukrajini bledi, a američka podrška slabi.

- Putin je pokazao okrutnu prednost strateškog strpljenja - zaključio je Bejker.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da evropska ekonomija klizi u recesiju, dok BDP Rusije raste.

Takođe, poslanik u Evropskom parlamentu iz nemačke partije „Alternativa za Nemačku“ Gunar Bek rekao je da antiruske sankcije nisu dale željeni efekat. On je ocenio da sankcije više štete Evropskoj uniji nego Rusiji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Krzneni član ruske armije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar