KINA UDARA PACKE IZRAELU: Zabrinjava to što je zbog neselektivnog bombardovanja cela mreža pomoći Gazi na ivici paralize

Tanjug

19. 12. 2023. u 18:20

STALNI predstavnik Kine pri Ujedinjenim nacijama Džang Jun izjavio je danas da civili u Gazi nemaju pristup vodi i struji, dok kamioni sa humanitarnom pomoći čekaju u redu na granici sa Egiptom.

КИНА УДАРА ПАЦКЕ ИЗРАЕЛУ: Забрињава то што је због неселективног бомбардовања цела мрежа помоћи Гази на ивици парализе

Foto Tanjug/AP

- Još više zabrinjava to što je zbog izraelskog neselektivnog bombardovanja cela mreža pomoći na ivici paralize - rekao je Džang na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

On je pozvao članice SB UN na "konstruktivan pristup", dodajući da je potrebno usvojiti rezoluciju kojom se zaheva hitan prekid vatre u Gazi.

Džang je naveo da Savet bezbednosti na Zapadnoj obali mora da "odigra svoju ulogu" i da podrži "pravičnost i pravdu" jer se tamo, kako je rekao, nastavlja nasilje nad Palestincima.

- Samo prekid vatre može da spreči veći broj civilnih žrtava, uključujući taoce koji su stradali - rekao je kineski zvaničnik.

On je dodao i da samo prekid vatre "može da spreči da izgledi za političko rešenje budu potpuno uništeni".

BONUS VIDEO: Haos ispred RIK

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost