"RUSKA TEHNIKA POKAZALA SUPERIORNOST NAD NATOVSKOM" Šojgu: Nastavak specijalne vojne operacije do potpune realizacije ciljeva

Novosti online

19. 12. 2023. u 12:57

RUSKA vojna tehnika pokazala je svoju superiornost nad modelima NATO-a u uslovima specijalne vojne operacije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

РУСКА ТЕХНИКА ПОКАЗАЛА СУПЕРИОРНОСТ НАД НАТОВСКОМ Шојгу: Наставак специјалне војне операције до потпуне реализације циљева

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Savremena ruska tehnika prošla je rigorozne provere u uslovima specijalne operacije i pokazala svoje prevashodstvo nad sličnim modelima iz zemalja NATO-a - rekao je Šojgu na proširenoj sednici kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije.

- Ruska PVO je za prethodnih pola godine oborila 1.062 NATO rakete za višecevne raketne sisteme, operativno-taktičkih i krstarećih raketa, navođenih avio-bombi, a uništeno je stotine skladišta sa municijom, stanice za istovar naoružanja i tehnike - istakao je Šojgu.

Osim toga, ministar je naglasio da su ruske snage u strateškoj i operativnoj dubini protivničkog fronta uništile i pogone za proizvodnju i remont vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

Takođe, Šojgu je kazao da su u pozadinskim centrima za pripremu i formiranje rezervi likvidirane hiljade ukrajinskih ekstremista, nacista i stranih plaćenika.

On je poručio da je prioritetan zadatak u sledećoj godini nastavak specijalne vojne operacije do potpune realizacije ciljeva, koje je odredio glavnokomandujući.

Šojgu je dodao da će glavni napori u borbenoj obuci biti usmereni na kvalitetnu pripremu novoformiranih jedinica, kao i koordinaciju formacija i vojnih jedinica.

Ministar je, pored toga, dodao da se ubrzano stvara infrastruktura za strateške sisteme sa nuklearnim krstarećim raketama neograničenog dometa „burevesnik“ i nosačem bespilotnih podvodnih letelica „posejdon“.

Prema njegovim rečima, prilikom aktivnog suprotstavljanja savremenim protivvazdušnim i sistemima za radioelektronsko ratovanje protivnika, uspešno se koristi visokoprecizno oružje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)