BAJDEN NAKON SASTANKA SA ZELENSKIM: Nastavićemo da pomažemo Ukrajini koliko god budemo mogli

Tanjug

13. 12. 2023. u 00:39

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da predsednik Rusije Vladimir Putin računa na to da SAD neće moći da pruže podršku Ukrajini, dodavši da će Vašington pomagati Kijevu koliko god bude mogao.

БАЈДЕН НАКОН САСТАНКА СА ЗЕЛЕНСКИМ: Наставићемо да помажемо Украјини колико год будемо могли

Foto: AP Photo

- Putin računa na to da Sjedinjene Države neće uspeti da odgovore na potrebe Ukrajine. Moramo, moramo, moramo da dokažemo da nije u pravu - rekao je Bajden na zajedničkoj konferenciji za medije sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim u Beloj kući, prenosi Njujork tajms.

On je naveo da će Rusija biti ohrabrena blokadom u Kongresu kada je reč o pomoći Kijevu, dodavši da će "istorija oštro suditi onima koji su okrenuli leđa slobodi".

- Zapanjujuće je da smo došli do te tačke. Ako vas slave ruski propagandisti, možda je vreme da ponovo razmislite šta radite - poručio je predsednik SAD republikancima koji se protive nastavku slanja pomoći Ukrajini.

- Bez dodatnog finansiranja brzo ćemo doći do kraja naših sposobnosti da pomažemo Ukrajini da odgovori na hitne operativne zahteve koje ima - rekao je Bajden.

On je naveo da pobeda znači da je "Ukrajina suverena i nezavisna država", poručivši da nema dileme da je NATO deo ukrajinske budućnosti.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)