DRAMA U AMERICI: Sprečen pokušaj ubistva predsedničkog kandidata

Novosti online

11. 12. 2023. u 20:22

ČOVEK iz Nju Hempšira koji je slao poruke u kojima je pretio republikanskom predsedničkom kandidatu Viveku Ramasvamiju i učesnicima kampanje uhapšen je.

ДРАМА У АМЕРИЦИ: Спречен покушај убиства председничког кандидата

FOTO: AP/Tanjug

On je uhapšen u ponedeljak, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD.

Prema dokumentima o optužbi, Anderson je primio tekstualnu poruku iz kampanje žrtve kojom je obavešten o političkom događaju u Portsmutu, u Nju Hempširu.

Anderson je odgovorio na tekstualnu poruku 8. decembra, navodeći: "Sjajno, još jedna prilika da mu raznesem mozak!" i "Ubiću sve koji prisustvuju, a onda ću da j**** njihove leševe."

- Zahvalni smo službama za sprovođenje zakona na brzini i profesionalizmu u rešavanju ovog pitanja i molimo se za bezbednost svih Amerikanaca - rekla je Triša Meklaflin, portparolka Ramasvamijeve kampanje.

Foto: Profimedia

Ramasvami je bio domaćin kampanje u ponedeljak ujutro u restoranu "Roundabout Diner", u Portsmutu.

Andersonu preti kazna od pet godina zatvora, do tri godine nadgledanog puštanja na slobodu i novčane kazne do 250.000 dolara.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost