SALIVEN KRAJEM SEDMICE STIŽE U IZRAEL: Povećanje humanitarne pomoći Gazi jedan od ciljeva posete

Tanjug

11. 12. 2023. u 00:50

SAVETNIK za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džejk Saliven posetiće Izrael krajem nedelje, pošto Vašington održava šatl diplomatiju skoro na nedeljnom nivou u cilju koordinacije sa Izraelom u njegovom ratu protiv Hamasa, izjavili su za Tajms of Izrael američki i izraelski zvaničnici.

САЛИВЕН КРАЈЕМ СЕДМИЦЕ СТИЖЕ У ИЗРАЕЛ: Повећање хуманитарне помоћи Гази један од циљева посете

FOTO: EPA

Na vrhu Salivenove agende biće zalaganje za povećanje humanitarne pomoći Gazi, koja je značajno opala otkako je primirje između Izraela i Hamasa propalo 1. decembra posle sedam dana, rekao je američki zvaničnik.

Izrael insistira da usko grlo pomoći nije njegova greška i da međunarodni akteri ne uspevaju da isporuče iznos pomoći koji on odobrava, preneo je izraelski portal.

S druge strane UN i Egipat navode da izraelsko bombardovanje koči napore da se velike količine pomoći dopreme u Gazu.

Podjednako važno za Salivena biće isticanje zabrinutosti SAD u vezi sa civilnim žrtvama u Gazi, kazao je američki zvaničnik.

Izraelski zvaničnik koji je potvrdio Salivenovu posetu, rekao je da Izrael očekuje da će visoka američka delegacija biti u poseti Izraelu skoro svake nedelje, jer je rat u Gazi i dalje na vrhu spoljnopolitičke agende Vašingtona.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)