VELIKI NAPAD IZRALSKE VOJSKE: Tenkovi stigli do glavnog puta koji vodi kroz Kan Junis na jugu Gaze

Tanjug

10. 12. 2023. u 22:41

IZRAELSKI tenkovi su danas probili put do srca Kan Junisa u velikom novom napadu na glavni grad južnog dela Pojasa Gaze.

ВЕЛИКИ НАПАД ИЗРАЛСКЕ ВОЈСКЕ:  Тенкови стигли до главног пута који води кроз Кан Јунис на југу Газе

Foto: Eks printskrin/ Israel Defense Forces

Izraelski lideri su naveli da se na desetine boraca Hamasa predalo, podstičući što više njih da to učine, ali je palestinska militantna grupa Hamas to demantovala, nazvavši izraelske tvrdnje netačnim i bez osnova, preneo je Rojters.

Stanovnici Kan Junisa kažu da su tenkovi stigli do glavnog puta koji vodi od severa do juga kroz grad, posle intenzivnih borbi tokom noći koje su usporili izraelsko napredovanje sa istoka.

Ratni avioni su gađali područje zapadno od mesta napada.

Čulo se tutnjanje neprestanih eksplozija, a gusti stubovi belog dima dizali su se nad prenaseljenim gradom, ispunjenom ljudima raseljenim sa drugih mesta u enklavi, navodi Rojters.

U blizini policijske stanice u centru grada, ranije danas čulo se neprestano zveckanje mitraljeske vatre.

Ulice su bile puste u rano jutro i nije bilo nikoga osim jedne starice i devojke koje su se vozile u zaprezi koju je vukao magarac, navela je agencija.

- Bila je to jedna od najstrašnijih noći, otpor je bio veoma jak, mogli smo čuti pucnjevu i eksplozije koje nisu stale satima", rekao je za Rojters otac četvoro dece raseljen iz grada Gaze, koji je našao sklonište u Kan Junisu.

Na suprotnom kraju Pojasa Gaze, u severnim oblastima gde je Izrael ranije saopštio da su njegove snage uglavnom izvršile svoje zadatke, stanovnici su, takođe, rekli da su vođene veoma intezivne borbe.

Zdravstvene vlasti u Gazi navode da je oko 18.000 Palestinca poginulo i 49.500 povređeno u izraelskim napadima do sada.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE -  Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!