"TO JE SASVIM PRIRODNO" Peskov: Rusija na čelu sa Putinom predvodi proces tektonskih promena u svetskoj politici

Novosti online

08. 12. 2023. u 16:13

ODLUKA predsednika Rusije Vladimira Putina da se kandiduje na predsedničkim izborima je svetska vest, pošto upravo on predvodi proces tektonskih promena u globalnoj politici, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ТО ЈЕ САСВИМ ПРИРОДНО Песков: Русија на челу са Путином предводи процес тектонских промена у светској политици

Foto: Profimedia

- Vidite šta se dešava u svetu, da u stvari Rusija i Putin na njenom čelu predvode proces tektonskih promena, tektonskih pomeranja u svim aspektima globalnog života, bila to svetska politika ili svetska ekonomija - rekao je Peskov u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

Kako je dodao, ti procesi su počeli i oni su nepovratni, a u svemu tome Rusija igra veoma važnu ulogu.

Peskov je istakao da je Rusija otvorena za partnerske odnose sa svim zemljama koje to žele i koje su spremne za to.

- Rusija je veoma odlučna da brani svoje interese pred zemljama koje zadiru u te interese -  poručio je portparol Kremlja.

Takođe je ocenio da će izborna kampanja u Rusiji biti na meti spoljnih napada, ali da je Rusija već naučila da se brani od njih.

Peskov se osvrnuo i na Putinovu radnu posetu UAE i Saudijskoj Arabiji, rekavši da je to putovanje bilo predmet pomne pažnje mnogih u svetu.

- To je sasvim prirodno, jer Rusija razvija odnose sa zemljama koje su zainteresovane za dalji razvoj saradnje. A Emirati i Saudijska Arabija su zemlje sa kojima razvijamo najsveobuhvatniji dijalog - rekao je Peskov u intervjuu za list „Izvestija“.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio da namerava da se kandiduje za novi predsednički mandat. Sadašnja ovlašćenja ruskog predsednika ističu 7. maja naredne godine. Izbori za predsednika Rusije biće održani od 15. do 17. marta 2024. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!