"UKRAJINSKE VLASTI DA SHVATE" Peskov: SAD zarađuju milijarde na krvi građana

Tanjug

08. 12. 2023. u 15:04

UKRAJINSKE vlasti treba da shvate da SAD zarađuju milijarde na krvi njenih građana, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

УКРАЈИНСКЕ ВЛАСТИ ДА СХВАТЕ Песков: САД зарађују милијарде на крви грађана

Foto: Profimedia

- Amerikanci su prilično pragmatični momci. I naravno, njihov sopstveni prosperitet im je najvažniji - rekao je Peskov, komentarišući izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da je 90 posto vojne pomoći koju su SAD pružile zapravo potrošeno u SAD, preneo je TASS.

On je istakao da Ukrajina treba da shvati da ona nije glavna briga SAD, jer je ona uvek više brinula o samim Amerikancima, čak i na račun veoma velikog broja tih istih Ukrajinaca.

- Amerikanci su ti koji zarađuju milijarde dolara od skupih  energenata, od gasa koji prodaju Evropi i od nafte. Amerikanci su ti koji sebi obezbeđuju posao i veće poreske prihode jer obezbeđuju posao za svoje proizvođače municije, vojne opreme i tako dalje - dodao je portparol predsednika Rusije Vladimira Putina.

Peskov je Blinkenovo priznanje opisao kao prilično jasno i uz žaljenje rekao da su SAD "spremne da žrtvuju još Ukrajinaca", izrazivši nadu da će Kijev otvoriti oči.

Govoreći juče na zajedničkoj konferenciji za novinare sa britanskim ministrom spoljnih poslova Dejvidom Kameronom, Blinken je rekao da su investicije koje su SAD uložile u odbranu Ukrajine dovele do rasta sopstvene američke ekonomije.

- Tako da je to bila dobitna kombinacija koju treba da nastavimo - naglasio je on.    

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)