"DEMONIZACIJA RUSIJE": Kremlj o Bajdenovoj izjavi o oružanom sukobu sa Moskvom

Novosti online

07. 12. 2023. u 12:33

KREMLj je izrazio žaljenje zbog izjave predsednika SAD Džozefa Bajdena o mogućem oružanom sukobu Rusije i NATO-a u slučaju poraza Ukrajine.

ДЕМОНИЗАЦИЈА РУСИЈЕ: Кремљ о Бајденовој изјави о оружаном сукобу са Москвом

Foto AP

- Videli smo (ovu izjavu). Veoma žalimo što američko rukovodstvo nastavlja svoju naviku da koristi Rusiju kao instrument u svojim unutrašnjim poslovima - rekao je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Oni se ovde bave apsolutno eklatantnom demonizacijom naše zemlje kako bi indoktrinirali svoje kongresmene i senatore - zaključio je Peskov.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je ranije da će Rusija, navodno, napasti članice NATO-a nakon pobede u Ukrajini. Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi nazvao je veoma verovatnim učešće američke vojske u konfrontaciji sa ruskim snagama u slučaju da ruska vojska pobedi u specijalnoj vojnoj operaciji.

SAD ohrabruju Ukrajince na rat

Peskov je dodao da su Sjedinjene Američke Države pokretač ohrabrivanja Ukrajinaca da krenu u rat. Unutrašnje protivrečnosti u SAD u pogledu podrške Kijevu ne mogu a da se ne projektuju na opšte raspoloženje, uključujući i raspoloženje Evropljana.

- Ovde je teško reći, ali naravno da je Amerika lokomotiva u tom pogledu. Lokomotiva u smislu, verovatno, ohrabrivanja Ukrajinaca da uđu u rat. Naravno, takve unutrašnje protivrečnosti u Sjedinjenim Američkim Državama ne mogu a da se ne projektuju na opšte raspoloženje, uključujući i među Evropljanima - prokomentarisao je Peskov Bajdenovu izjavu.

Ranije je američki predsednik Džozef Bajden izjavio da bi nastavak podrške Kijevu od saveznika Vašingtona bez novih sredstava iz SAD bio doveden u pitanje. Bajden je rekao da ceo svet prati šta će učiniti Vašington.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!