TREBA IGRATI TANGO ZA REŠAVANJE KONFLIKTA U UKRAJINI: Lavrov poručio - Zapad igra „brejkdens“

Novosti onlajn

01. 12. 2023. u 16:02

ZA REŠAVANjE krize u Ukrajini političkim putem je potreban trud obe strane, kao i za tango, međutim, protivnici Rusije kao solisti igraju „brejkdens“, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov na pres konferenciji nakon saveta šefova diplomatija OEBS.

ТРЕБА ИГРАТИ ТАНГО ЗА РЕШАВАЊЕ КОНФЛИКТА У УКРАЈИНИ: Лавров поручио - Запад игра „брејкденс“

Foto Tanjug/AP

Istakao je da Rusija ne vidi kod Kijeva i njegovih gospodara signale da su spremni da pređu na politički proces.

- Kako bi počeo politički proces potrebno je dvoje, kao i u tangu, ali oni ne plešu tango već brejkdens, jer se tamo igra solo - ironično je rekao Lavrov.

Podsetio je da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao dekret kojim se zabranjuju pregovori sa vladom predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Ako poslušate šta kažu svi generalni sekretari NATO-a i Evropske unije, oni kažu samo jedno: dužni smo da podržimo Ukrajinu. U slučaju da Ukrajina bude poražena, to će biti poraz za ceo Zapad - dodao je ruski ministar inostranih poslova.

Savet ministara spoljnih poslova OEBS-a održava se u sportskom centru „Boris Trajkovski“ u Skoplju i podrazumeva tri plenarne sednice. Poseta Skoplju je prvo putovanje Lavrova u Evropu od početka sukoba u Ukrajini, ako se ne računaju njegove posete Belorusiji i Turskoj.

Zbog njegovog učešća na samitu OEBS u Severnoj Makedoniji, događaj bojkotuju ministri spoljnih poslova Ukrajine, Poljske, Estonije, Letonije i Litvanije.

Sednica Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a, koji uključuje 57 zemalja, održava se 30. novembra i 1. decembra. Očekuje se da će učesnici razgovarati o bezbednosnim pitanjima na kontinentu usred aktuelnog ukrajinskog sukoba, kao i o pitanju izbora sledećeg predsednika organizacije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu