PUTIN SAMOUVEREN: Nikome nećemo dozvoliti da se meša u naše izbore

Novosti online

15. 11. 2023. u 17:23

ODLUČNO ćemo zaustaviti bilo kakav pokušaj unutrašnjeg ili spoljašnjeg mešanja u izborne procese u Rusiji, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПУТИН САМОУВЕРЕН: Никоме нећемо дозволити да се меша у наше изборе

Foto: EPA

Putin je istakao da su članovi ruske Izborne komisije uradili sve kako bi uspešno odgovorili na sve izazove, uključujući i one koji se odnose na glasanje u novim regionima Rusije. U tom kontekstu, osvrnuo se na septembarske izbore u četiri nove oblasti i tom prilikom se posebno zahvalio onima koji su tada radili, jer su izbori, kako je ocenio, bili teški, pošto se glasanje vršilo i tokom garantiranja. Pripadnici komisije radili su vrlo složno, ocenio je on.

Povodom 30 godina uspostavljanja ruskog izbornog sistema predsednik Rusije je uručio i posebne državne nagrade članovima komisije. Nagrade je dobilo pet osoba. 

Istakao je i da se nigde u svetu prilikom izbora video-nadzor ne koristi toliko mnogo, kao što je to slučaj u Rusiji. Video-nadzor se danas koristi kao jedan od kontrolnih mehanizama na najvećem broju biračkih mesta, pojasnio je on.

Takođe, ruski lider je skrenuo pažnju na važnost Izborne komisije, koju je nazvao jednom od najbitnijih državnih institucija. Poručio je i da su njihov efikasan rad i primena savremenih standarda doprineli tome da danas najveći deo građana Rusije, preko 60 odsto njih, veruje u ispravnost rezultata izbora. 

Časno sprovođenje izbora je jako važno, kako bi se u zemlji održala stabilna politička situacija, zaključio je on.

Putin je svim članovima Izborne komisije zahvalio na njihovoj snazi i visokom nivou rada i obećao da će država i ubuduće raditi sve da bi se sprečili pokušaji mešanja u izborni proces. 

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)