IZRAELSKA VOJSKA POTVRDILA: Stotine Palestinaca krenulo ka južnoj Gazi

Tanjug

07. 11. 2023. u 15:03

IZRAELSKA vojska objavila je danas kratak video-snimak iz kojeg se može zaključiti da stotine stanovnika Pojasa Gaze, neki sa podignutim rukama neki noseći bele zastave, odlaze pešice ka južnom delu palestinske enklave putem Salah al Din, preneo je Tajms of Izrael.

ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА ПОТВРДИЛА: Стотине Палестинаца кренуло ка јужној Гази

Foto Tanjug/AP

- Ako vam je stalo do sebe i svojih najmilijih, idite na jug prema našim uputstvima. Budite sigurni da su se lideri Hamasa već pobrinuli za sebe - napisao je portparol IDF-a Avičaj Adrae na arapskom jeziku na svom nalogu na mreži Iks.

On je naveo da će put Salah al Din biti otvoren za Palestince u svrhu evakuacije u južnu Gazu između 13 i 16 časova, prenosi Tajms of Izrael.

U subotu, kada je put Salah al Din bio otvoren za humanitarni koridor, IDF je saopštila da je Hamas navodno iskoristio situaciju i lansirao minobacače i protivtenkovske vođene rakete na trupe koje rade na otvaranju puta za civile.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)