CEO SVET ČEKA INTERVJU: Taker Karlson posetio Asanža u zatvoru (FOTO)

Novosti online

05. 11. 2023. u 10:40

NOVINAR Taker Karlson objavio je na društvenoj mreži Iks da je posetio osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža u londonskom zatvoru Belmarš premda, pored fotografije na kojoj je s Asanžovom suprugom Stelom Moris, nije naveo nikakve detalje s tim u vezi.

ЦЕО СВЕТ ЧЕКА ИНТЕРВЈУ: Такер Карлсон посетио Асанжа у затвору (ФОТО)

Foto: Printskrin/Tviter

Veruje se da je bivši voditelj "Foks njuza" intervjuisao najpoznatijeg zatvorenika na svetu pošto je prethodno razgovarao s njegovim ocem i bratom za tu medijsku kuću 2021, ali i ranije ove godine.

Karlson je osudio Asanžovo zatvaranje karakterišući ga kao kršenje prava osnivača "Vikiliksa" na Prvi amandman, što je, po njegovim rečima, katastrofalan presedan za druge novinare i izdavače koji rade s poverljivim materijalom.

Asanž je uložio žalbu na njegovo izručenje u SAD, gde mu preti kazna do 175 godina zatvora pod optužbom da je prekršio Zakon o špijunaži jer je "Vikiliks" objavljivao tajne vojne i diplomatske depeše kojim su, između ostalog, dokumentovani zločini koje je američka vojska počinila u Avganistanu i Iraku.

Džulijan Asanž se nalazi u zatvoru Belmarš od 2019. kada je proteran iz ambasade Ekvadora u Londonu gde je živeo sedam godina. Asanž je dobio politički azil, a kasnije i ekvadorsko državljanstvo, ali su mu oba oduzeta pre hapšenja.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)