IZRAEL POTVRDIO NAPAD: Gađali smo kamp, ubijen je komandant elitnih snaga Hamasa (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

31. 10. 2023. u 20:27

POTPAROL Izraelske odbrambene snage (IDF) Danijel Hagari potvrdio je da su izraelski borbeni avioni izveli napad na izbeglički kamp Džabalija u Gazi, za koji je rekao da je ubio višeg komandanta i izazvao kolaps Hamasove podzemne infrastrukture.

ИЗРАЕЛ ПОТВРДИО НАПАД: Гађали смо камп, убијен је командант елитних снага Хамаса (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin Twitter/@NewsMelt

- Tokom proteklog dana, trupe IDF-a delovale su u Hamasovom terorističkom uporištu u Džabaliji, na severu Gaze. Uporište je korišćeno za obuku i izvođenje terorističkih aktivnosti. Tokom kopnene aktivnosti, trupe su eliminisale oko 50 terorista, takođe su uništeni ulazi u terorističke tunele i oružje - navodi se u saopštenju IDF-a.

Oni su takođe naveli da je u napadu ubijen visoki komandant Hamasa, Ibrahim Biarija.

Kako prenosi "Si-En-En", Hamas je demantovao navode da je bilo ko od njihovih lidera bio prisutan u kampu tokom napada IDF-a.

Podsećamo, militantna grupa Hamas saopštila je da je ubijeno više od 50 ljudi u napadu na izbeglički kamp, dok je Šef FBI-a izjavio da je ovaj napad nešto "što nisu videli godinama".

- Akcije Hamasa i njegovih saveznika biće inspiracija kakvu nismo videli otkako je Islamska država uspostavila svoj takozvani kalifat pre nekoliko godina - rekao je on.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima