IZRAEL KUPIO VOJNU OPREMU, DESANTIS POSLAO: Guverner Floride organizovao aviotransport za Izrael

Tanjug

26. 10. 2023. u 21:21

DVA teretna aviona, koje je nedavno organizovao guverner Floride Ron Desantis za prevoz zaliha u Izrael, nosila su i dronove, pancire i šlemove za tu zemlju.

ИЗРАЕЛ КУПИО ВОЈНУ ОПРЕМУ, ДЕСАНТИС ПОСЛАО: Гувернер Флориде организовао авиотранспорт за Израел

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vlada nabavila je pomenutu opremu i zatražila pomoć oko transporta od američke države Florida prilikom, rekao je za Si-En-En neimenovani izvor.

Zalihe su bile natovarene u dva teretna aviona, koji su 17. oktobra krenuli sa Floride za Izrael.

Desantisova kancelarija je ranije saopštila da su teretni letovi nosili "medicinske potrepštine, odevne predmete, proizvode za higijenu i dečije igračke", koji su donirani kao pomoć Izraelu nakon napada Hamasa ranije ovog meseca, ali nije pominjala da je tamo takođe i oprema koju bi Izrael mogao da koristiti za ratovanje.

Kancelarija guvernera potvrdila je danas uključivanje dodatne opreme u pomenutu pošiljku.

-Na zahtev izraelskog generalnog konzula u Majamiju, teretni avioni koje je ugovorila Florida korišćeni su za transport zdravstvenih i bolničkih potrepština, kao i dronova, pancira i šlemova", navodi u saopštenju portparol kancelarije guvernera Džeremi Redfern.

On je takođe rekao da je kancelarija guvernera sarađivala sa izraelskim generalnim konzulom kako bi „pomogla da oružje i municiju Izrael dobije preko privatnih kanala".

Međutim, izvor je rekao da Florida nije transportovala te zalihe i da je nejasno kako je država pomogla Izraelu u transportu municije.

Desantis, republikanski predsednički kandidat, redovno je se hvalio svojim zalaganjem oko organizovanja letova za pomoć Izraelu nakon napada Hamasa u kojem je poginulo najmanje 1.400 ljudi, uključujući avione koji su korišćeni za evakuaciju Amerikanaca iz regiona.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja