CENTAR i jug Izraela su pod snažnom raketnom vatrom iz Gaze, a veruje se da su stotine osoba poginule i više od 1000 je ranjeno. Izraelska vojska saopštila je da je pokrenula kontrateroristčiku operaciju u Pojasu Gaza pod nazivom „Gvozdeni mačevi“. Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da je Izrael u ratnom stanju. S druge strane, palestinsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da je u napadu na pojas Gaze do sada poginula 198 osoba, a da je ranjeno njih više od 1.600.

Komentari (10)

Ljube

07.10.2023. 17:27

Kapa dole ,za Anglosaksonce ,,,nema tacke na zemaljskoj kugli gde ne mogu izazvati sukobe ,haos ,u roku sedamdesetdva sata ...Kako pre tako i sada , a to nije sto su najaci ,vec sto su oko njih najgluplji !!!.

Xman

07.10.2023. 18:35

Ovo najvise ide na ruku Netenjahu ,suocen sa velikim protestima zbog njegove korupcije sada ce da progura zakon koji ce ga osloboditi i ukinuti veliki dio ljudskih sloboda u Izraelu.Lepo im palestinci kazu ,neka vrate zemlju koju su oteli .Vidim svi su se potrudili da osude palestince i da se uvuku u g.. znamo vec kome.