SIN EL ČAPA IZRUČEN SAD: Nastavio očevim stopama, tereti se da je vodio moćni narko kartel

Tanjug

16. 09. 2023. u 08:45

MEKSIČKE vlasti izručile su SAD Ovidija Guzmana, sina zatvorenog narko-bosa Hoakina "El Čapa" Guzmana, koji se tereti za trgovinu drogom, saopštio je američki državni tužilac Merik Garland.

СИН ЕЛ ЧАПА ИЗРУЧЕН САД: Наставио очевим стопама, терети се да је водио моћни нарко картел

FOTO: Tanjug/AP

Ovidio Guzman je osumnjičen da je, zajedno sa svojim bratom, vodio moćni narko kartel Sinaloa koji je osnovao njegov otac, prenosi BBC.

On je takođe optužen da je naručio ubistvo pevača koji je odbio da nastupi na njegovom venčanju, a uhapšen je u januaru u severnoj meksičkoj državi Sinaloa i od tada je u pritvoru.

- Borba protiv kartela je podrazumevala neverovatnu hrabrost organa za sprovođenje zakona SAD i meksičkih pripadnika policije i vojnih službi, od kojih su mnogi dali svoje živote u potrazi za pravdom - naveo je američki tužilac Garland u saopštenju povodom ekstradicije.

Garland je zahvalio meksičkoj vladi na pomoći u dovođenju Ovidija Guzmana u SAD.

Njegovo izručenje dolazi nekoliko dana nakon što je Ema Koronel, supruga zatvorenog meksičkog narko bosa Hoakina "El Čapa" Guzmana, puštena iz zatvora u SAD.

Ona je priznala krivicu za trgovinu drogom i osuđena je na tri godine zatvora u novembru 2021. godine, ali je prevremeno puštena na slobodu, preneo je BBC.

Njen muž služi doživotnu kaznu u zatvoru u SAD sa maksimalnim obezbeđenjem.

Ovidio Guzman je jedno od četvoro dece koje je El Čapo imao tokom veze sa Griseldom Lopez 1980-ih i 1990-ih. Najstariji od njih, Edgar, ubijen je u obračunu bandi 2008. godine.

El Čapo takođe ima drugu decu iz svog prethodnog braka i iz kasnije veze sa Emom Koronel.

BONUS VIDEO: Ovako policija u Nevadi rešava blokade puteva od strane aktivista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!