PESKOV OTKRIO TEMU SASTANKA DVOJICE LIDERA: Putin i Kim DŽong Un razgovaraće o bilateralnim odnosima

Tanjug

11. 09. 2023. u 19:18

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un razgovaraće o bilateralnim odnosima, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ ОТКРИО ТЕМУ САСТАНКА ДВОЈИЦЕ ЛИДЕРА: Путин и Ким Џонг Ун разговараће о билатералним односима

Foto: Tanjug/AP

- Tema sastanka će, pre svega, biti bilateralni odnosi. Narodna Demokratska Republika Koreja je naš sused i, naravno, kao i sa svakim susedom, smatramo da smo dužni da uspostavimo dobre, obostrano korisne odnose, što radimo i što predsednik Putin čini veoma dosledno - rekao je Peskov u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu, prenosi Ria novosti.

Prema njegovim rečima, reč je o "sveobuhvatnoj poseti", a Putin će prirediti zvaničnu večeru u čast severnokorejskog lidera.

Sastanak će, dodao je Peskov, obuhvatiti pregovore dve delegacije, kao i sastanak u formatu tete-a-tete.

Pres služba Kremlja saopštila je danas da će Kim Džong Un narednih dana doći u zvaničnu posetu Rusiji na Putinov poziv. 

Korejska centralna novinska agencija javila je da će se tokom posete Kim Džong Un sastati i voditi pregovore sa predsednikom Rusije.

 

BONUS VIDEO: JEZIVE SCENE IZ ATINE - Poplavljena metro stanica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima