"NE POSTOJI RIZIK DA RUMUNIJA BUDE UVUČENA U RAT": Zamenik generalnog sekretara NATO izneo svoj stav o Ukrajini

Tanjug

11. 09. 2023. u 17:48

ZAMENIK generalnog sekretara NATO Mirča Džoana izjavio je danas da ne postoji rizik da će Rumunija biti uvučena u rat u Ukrajini, nakon što su delovi drona pronađeni u Rumuniji, u blizini granice sa Ukrajinom.

НЕ ПОСТОЈИ РИЗИК ДА РУМУНИЈА БУДЕ УВУЧЕНА У РАТ: Заменик генералног секретара НАТО изнео свој став о Украјини

Foto: Profimedia

- Najvažnije je da se ponovo potvrdi činjenica da nema naznaka o namernoj akciji (Rusije) da napadne rumunsku teritoriju, a samim tim i teritoriju NATO - rekao je Džoana novinarima tokom posete školi kod Bukurešta.

Džoana, inače bivši šef rumunske diplomatije, poručio je građanima Rumunije, posebno onima koji žive na granici sa Ukrajinom na Dunavu, da nemaju razloga za zabrinutost, prenosi AP. 

- Kada čujete zvuke rata nekoliko stotina metara od svog doma, od mesta gde radite, to će izazvati emocije i anksioznost, ali ne postoji rizik da će Rumunija biti uvučena u ovaj sukob - rekao je Džoana.

Rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je u nedelju na razgovor ruskog otpravnika poslova nakon što su na rumunskoj teritoriji otkriveni novi delovi drona slični onima koje koristi ruska vojska.

Na teritoriji Rumunije pronađeni su novi delovi drona slični onima koje koristi ruska vojska, saopštilo je u subotu rumunsko Ministarstvo odbrane, a predsednik Klaus Johanis je rekao da to ukazuje na neprihvatljivo probijanje rumunskog vazdušnog prostora.

On je u saopštenju rekao da je obavestio generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o delovima drona, drugog koji se srušio na rumunskoj teritoriji ove nedelje, i da je Stoltenberg ponovio potpunu solidarnost alijanse sa Rumunijom.

 

BONUS VIDEO: JEZIVE SCENE IZ ATINE - Poplavljena metro stanica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)