BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Neće biti rata SAD i Rusije, generali znaju da ne mogu da pobede

Novosti online

07. 09. 2023. u 17:35

AMERIČKA vojna komanda neće dozvoliti žestok sukob protiv Rusije jer oni shvataju do kakvih će posledica to dovesti, izjavio je u svom podkastu bivši američki obaveštajac i inspektor UN Skot Riter.

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Неће бити рата САД и Русије, генерали знају да не могу да победе

Foto: EPA

On polemiše sa američkim novinarom Takerom Karlsonom, koji je prošle nedelje naveo da će demokrate, koje su na vlasti u SAD-u, pokrenuti 2024. godine rat protiv Rusije kako bi sprečile poraz na predsedničkim izborima.

-Takva teza proističe iz toga što SAD mogu da pobede. Međutim, mi ne možemo da pobedimo u ratu protiv Rusije, ni sa običnim naoružanjem, ni sa nuklearnim, šta god da učinimo. Zato je glupo da se govori i o samoj mogućnosti žestokog sukoba, rekao je Skot Riter.

Dodao je da takav razvoj događaja neće dopustiti američka vojna komanda, koja razume, do kakvih bi posledica doveo sukob između Rusije i SAD.

-Neće biti žestokog rata, jer generali znaju da ne mogu da pobede, dodao je on.

Bivši američki obaveštajac je naveo da Taker Karlson ništa ne zna o ratu. Riter mu je predložio da se sledeći put konsultuje sa ljudima koji poznaju tu temu, na primer, bivšim savetnikom ministra odbrane Daglasom Mekgregorijem koji je radio u administraciji bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)