"ZAPAD ŽELI DA NAPRAVI DRUGU UKRAJINU OD BELORUSIJE": Savet bezbednosti Rusije analizirao trenutnu situaciju na frontu

Novosti online

28. 08. 2023. u 22:14

ZAPAD je još pre početka specijalne vojne operacije na sve načine vršio pritisak na Minsk i trudio se da od Belorusije napravi drugu Ukrajinu, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Aleksej Ševcov u intervjuu listu „Ruska gazeta“.

ЗАПАД ЖЕЛИ ДА НАПРАВИ ДРУГУ УКРАЈИНУ ОД БЕЛОРУСИЈЕ: Савет безбедности Русије анализирао тренутну ситуацију на фронту

Foto: Profimedia

- Zapadne zemlje su još pre početka specijalne vojne operacije povećale vojno-politički i ekonomski pritisak na Minsk, otvoreno sponzorisale beloruske protivnike vlasti i obučavali vojnike. U stvari, zemlje su želele da naprave drugu Ukrajinu, još jednu „anti-Rusiju - rekao je on.

Istakao je da je agresivno ponašanje Zapada pored granica Savezne države izazvalo raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji.

- Agresivno ponašanje zapadnih suseda na granici Savezne države primoralo nas je da preduzmemo odgovorne mere, uključujući i razmeštanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji i da povećamo borbeni potencijal avijacije zajedničke regionalne vojske - naglasio je Ševcov.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je 16. juna da su prvi ruski nuklearni projektili isporučeni u Belorusiju, a da će cela partija stići do kraja godine. Lukašenko je kasnije rekao da se u Belorusiji već nalazi značajna količina ruske municije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: JEZIVI SNIMCI POŽARA U GRČKOJ - Spaljene životinje i uništene šume

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave