SRUŠIO SE NIGERIJSKI VOJNI HELIKOPTER: Na letelicu pucali naoružani napadači, ubili su sve u njoj

Tanjug

16. 08. 2023. u 17:05

NIGERIJSKI helikopter, koji je poslat da spasi vojno osoblje, srušio se nakon što su na njega pucali naoružani napadači, ubivši one koji su bili u njemu, objavio je danas Asošijeted pres, pozivajući se na izjave neimenovanih svedoka.

СРУШИО СЕ НИГЕРИЈСКИ ВОЈНИ ХЕЛИКОПТЕР: На летелицу пуцали наоружани нападачи, убили су све у њој

Foto: EPA

Vazduhoplovstvo Nigerije saopštilo je da je helikopter MI-171 bio u "misiji evakuacije žrtava" u Nigeru, dodavši da i dalje istražuje razlog nesreće, prenosi AP.

Iz nigerijskog vazduhoplovstva nisu naveli detalje o žrtvama u incidentu.

Lokalno stanovništvo je, međutim, za američku agenciju reklo da su helikopter oborile naoružane bande dok je prevozio vojnike koji su ranjeni i ubijeni u ranijem napadu.

Oni tvrde da je ubijeno 20-ak nigerijskih vojnika.

Predsednik Nigerije Bola Tinubu izrazio je saučešće porodicama ubijenih, dodavši da su vojnici "u svojoj posvećenoj službi našoj voljenoj zemlji, platili najvišu cenu".

Incident bi mogao dodatno da zakomplikuje bezbednosne intervencije Nigerije na nasilnim žarištima. Tinubu, koji je ove godine izabran za predsednika, nije uspeo da okonča smrtonosne napade u udaljenim zajednicama, uprkos tome što je tokom svoje kampanje obećao da će to biti ključni fokus njegove administracije.

 

BONUS VIDEO:RUSIJA - Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!