NETANJAHU POHVALIO NOVE MERE DRŽAVE: "Ekonomska politika Izraela je povoljna za sve njegove građane"

Đ. G.

16. 08. 2023. u 00:32

EKONOMSKA politika Izraela je naklonjena svim građanima, rekao je premijer Benjamin Netanjahu.

НЕТАНЈАХУ ПОХВАЛИО НОВЕ МЕРЕ ДРЖАВЕ: Економска политика Израела је повољна за све његове грађане

Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Izraelski portal Aruc ševa (Arutz Sheva) izvestio je u utorak da je indeks potrošačkih cena u Izraelu porastao za 0,3% u julu i 3,3% u poslednjih 12 meseci. Primetno smanjenje cena zabeleženo je kod odeće i obuće, kao i kod nameštaja i kućnih aparata. Takođe, prema pisanju publikacije, cene nekretnina su pale za 0,2 odsto.

- Još jednom dobre vesti za izraelsku ekonomiju. Naša ekonomska politika je povoljna za sve izraelske građane. Ima još mnogo toga da se uradi i uradićemo to - navodi se u poruci objavljenoj na Telegram kanalu izraelskog lidera.

Inflacija u Izraelu je usporila više nego što se očekivalo i skoro dostigla granice vladinog ciljanog raspona, preneo je Blumberg, dodajući da takvo usporavanje daje više informacija centralnoj banci uoči njene sledeće odluke o kamatnoj stopi u septembru.

Benjamin Netanjahu je u ponedeljak pozdravio odluku međunarodne rejting agencije Fič Rejtings da ostavi kreditni rejting zemlje na A+ i istakao da, suprotno različitim mišljenjima, izraelska ekonomija ostaje jaka, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SVI LETOVI I VOZOVI OTKAZANI - Tajfun Lan je stigao u Osaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)